Locatie: DESINGEL ANTWERPEN     
Brasil is hot! De economie boomt, de muziekscene ontploft, de voetbal rolt, de nieuwe wereld en de klassieke roots mixen beter dan de caipirinha. Brasil daagt uit: uitdijende metropolen, ontgonnen regenwouden, een groeiende middenklasse, gigantische tegenstellingen tussen rijk en arm – een maatschappij in een enerverend veranderingsproces.

Villanella transformeert deSingel 2 dagen lang in een Braziliaanse feestplek met een gevarieerd en origineel muziekprogramma, spoken word, rappende deejaydichters en performende striptekenaars.
Tickets: € 18 ( VVK) en € 22 ( kassa)
Koop online of via het bespreekbureau van deSingel
+32 (0)3 248 28 28
deSingel / Desguinlei 25 / B-2018 Antwerpen

vrijdag 4 nov:
zaterdag 5 nov:
 • Karkas preekt de passie
  Doorlopend / Karkasbalie

  Geïnspireerd door het vuur van de Braziliaanse grootmeesters schreef de redactie van KARKAS voor VamosBrazil! tekstmateriaal waar de passie van afdruipt. Meld je bij onze stand en laat je meevoeren door een intiem liefdessonnet, een passionele brief of een hartstochtelijk kortverhaal.
  Licht tot hevig ontvlambaar, één op één gebracht in ons geheim liefdesnest.

 • Marta Soares
  20u / Podium RZ / Performance

  Marta Soares brengt de werkelijk wondermooie installatie ‘Vestigios’, waarvoor ze inspiratie vond in de oude begrafenisrituelen van de Indianen. Met videobeelden, opwaaiend zand en haar intrigerende live performance weet ze een betoverend universum te maken; een poëtische meditatie over het vervloeien van de tijd.

 • David Van Reybrouck
  20u30 / Muziekstudio / Politiek

  Op 5 nov komt David Van Reybrouck hoogstpersoonlijk de stand van zaken uitleggen één week voor de burgertop G1000. http://www.g1000.org

 • Arnaldo Antunes
  20u30 / Theaterstudio / Muziek

  Dichter, visuele kunstenaar, zanger, componist… alomtegenwoordig in Brazilië. Een poëziebank in de favela’s waar de mensen op zijn gedichten zitten, liedjes op de radio, op de televisie, samenwerking met Marisa Monte en andere sterren… Zelfs in het Museu da lingua portugesa wordt één van zijn liedjes gespeeld: Antunes die in de 86 officiële talen van Brazilië het woord “taal” dreunt.

 • Ricardo Domeneck
  21u30 / Muziekstudio / Performance/video

  Braziliaanse perfomer/dichter die het Berlijnse nachtleven onveilig maakt. Hij is videokunstenaar, DJ en uitgever van twee Braziliaanse poëziemagazines. Loops, dubs, overdubs, vernuftige video – Domeneck treedt met gemak in de voetsporen van Blixa Bargeld..

 • Luiz Eduardo Soares & Annelies Beck
  22u / Muziekstudio / Brasil non-fiction

  Luiz Eduardo Soares Schrijver, tekenaar, filmscenarist. Man met indrukwekkende staat van dienst: van mensenrechten en politiek activist tot verantwoordelijke van het veiligheidsbeleid in Rio. Kent als geen ander de achterkant van Brasil: hij heeft een heel eigen kijk op de drugproblematiek; hij publiceerde vorig jaar een striemende aanklacht over de corruptie bij de politie. Hij wordt geïnterviewd door Annelies Beck. http://luizeduardosoares.blogspot.com

 • Robert Vuijsje
  22u / Theaterstudio / Gesproken Columns

  Gouden Uilwinnaar Robert Vuijsje deelt met de Brazilianen een grote voorliefde voor BUNDAS, juist – de alom tegenwoordige en bezongen billen. In zijn reisboek ‘Vuijsje in het wild’ staat een intrigerende reportage. “Eerst de vraag: heb ik ervaring met Braziliaanse meisjes? Het antwoord luidt: ja. Meer dan tien jaar heb ik verkeerd met een Braziliaans meisje.”

 • CIDADAO INSTIGADO vs MAURO
  22u15 / Theaterstudio / Muziek

  De geniale zanger en gitarist Fernando Catatau is het brein van Cidadão Instigado. Hij slikt allerlei muzieksoorten in, herkauwt ze en spuwt alles dan weer uit. Nu woont hij in São Paulo en die grootstad heeft natuurlijk ook invloed op zijn muziek. Jazz, punk, rock en de hele Braziliaanse erfenis, al die elementen en nog veel meer verwerkt hij in zijn unieke klankenuniversum. Wie anders dan Mauro is geschikt om een Belgisch – Braziliaanse muziekstijl te creëren. Ze repeteerden in augustus voor Pukkelpop, maar dat concert ging toen uiteraard niet door. Mauro wordt vergezeld door Rodrigo Fuentealba (Novastar, Motek…). Wat je mag verwachten ? Dixit Mauro wordt het “tropiradicalia”, “groove-based ketelmuziek” … Een avontuurlijke clash tussen een Braziliaans en een Belgisch genie!

 • Luanda Casella
  23u / Muziekstudio / Performance

  Luanda Casella brengt een sneak-preview van ‘Exotica’, een performance waarin ze eindelijk haar sambapakje kan tonen, een grappige deconstructie van de mythe van het sambameisje.

 • Paula Glenadel
  23u / Muziekstudio / Performance/muziek

  Dichteres, professor en vertaalster, kenner van de Brasiliaanse poëzie. Ze brengt teksten op muziek van haar grote inspirator Chico Science.
  http://www.europalia.be

 • Annelies Beck
  23u40 / Theaterstudio / My Brasil

  Annelies Beck werd op haar 18de verliefd op Brazilië; zij focust op het mirakel van de boomende economie en de maatschappelijke omwentelingen van de afgelopen 20 jaar.

 • Lucas Santtana
  23u50 / Theaterstudio / Muziek

  Dichter en popmuzikant. Cira, Regina e Nana. Weemoed en liefdespijn, folky en bossanova. Zijn plaat Sem Nostalgia staat op 1 in de World Music Charts Europe en is dus over heel Europa de meest gedraaide wereldmuziekplaat. Een kans om een opkomende ster te ontdekken, Santtana speelt immers zijn eerste concert ‘on the continent’.

 • Chico Correa + Pocketband
  01u10 / Theaterstudio/ Muziek

  ChicoCorrea weet als geen ander de diverse Braziliaanse muzikale roots te integreren in een bezwerende elektronicaset.

 • Brazilian Party
  02u / Theaterstudio / Party

  Ricardo Domeneck
  Lieven Verstraete

 • Lieven Verstraete
  Theaterstudio / Muziek

  Lieven Verstraete, samensteller van de cd ‘Satanic Samba’ en groot liefhebber van de Braziliaanse muziek, is dj in residence. Hij brengt mee: rarities en vergeten hits, verrassingen en onbekende parels.

 • Food & drinks
  Open tot in de late uurtjes

  In Grand Café deSingel kan je tijdens Vamos Brasil terecht voor heerlijke Braziliaanse suggesties en aangepaste muziek.