Tom Zé

October 8, 2011 by admin

Tom Zé is een levende legende. In zijn werk gedijen avant-garde, dada, roots en vrolijke knutseldrift op de ritmes van samba en bossa. 40 jaar is hij luis in de pels, onvermoeibaar kunstenaar, niet te stuiten criticus. In de jaren ’60 bekend en toonaangevend in de Tropicalia beweging, dan werkend in stilte aan een wonderlijk instrumentarium en tot slot door David Byrne in de jaren ’90 weer op het voorplan geplaatst. We zeiden levende legende – dat bedoelen we ook: niet te missen dus. Line-up: Tom Zé / Lauro Léllis, drums / Jarbas Mariz, acoustic guitar, percussion, vocal / Cristina Carneiro, keyboard, vocal / Felipe Alves, bass, vocal / Renato Lélis, guiar, vocal / Neusa Santos Martins, producer.

Category: Vrijdag


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.